Power BI eller Tableau

Posted on June 11 2016 in BI tool

Jeg bliver temmelig ofte spurgt om hvilket BI tool der er bedst Power BI eller Tableau og vil her forsøge at lave en kort, objektiv sammenligning.

Jeg har benyttet det samme datasæt og følgende versioner:

  • Power BI: Version: 2.35.4399.601 64-bit (maj 2016)
  • Tableau: May 23, 2016 Desktop Build Number: 9300.16.0520.1152

Desktop:

I brugervenlighed vinder Tableau med mange længder. En af grundene er at Power BI tager afsæt i et dashboard og det betyder at du bruger meget unødig energi på at hive og flå i vinduer for at få et større arbejdsområde. Prøv bare at se nogle af Power BI træningsvideoer hvor den arme instruktør snart må læne sig op af en musearm..

Power BI desktop

I Tableau samler du dit dashboard til sidst og det giver et stort, overskueligt arbejdsområde fra start til slut.

Tableau desktop

Pris:

Her vinder Power BI som udgangspunkt – det er svært at konkurrere med noget der er gratis. Dog skal man være opmærksom på at det kun er gratis op til 1GB per bruger og herefter koster det 9,99 $ per bruger per måned.

Tableau (Professional med et års opdateringer og support) koster 1999 $.

Dog er jeg slet ikke sikker på at et firma vil spare mest på Power BI på den lange bane. Dem der efter min mening vinder, er de firmaer der sælger/udlejer færdigt opsatte kuber til forskellige ERP systemer (fx NAV, AX). Og hvorfor skal det være nødvendigt? Er det ikke netop et selvforklarende værktøj, hvor man kan koncentrere sig om sine analyser vi leder efter? Desuden er ideen vel også at du kan være kreativ når man analyser og ikke skal vente på at andre visualiserer det ønskede.

Online hjælp:

Også her er Tableau en suveræn vinder. Der findes en fin samling gode træningsvideoer på Tableaus egen hjemmeside, som er langt mere uddybende end dem på Power BIs side. Den allervigtigste ting er efter min opfattelse at Tableaus videoer altid starter helt forfra med en blank skærm og et datasæt, medens Power BI næsten altid starter med noget der er sat op i forvejen. Dette fortæller i høj grad noget om brugervenligheden og hvor nemt det er at få et pænt output.

Sikkerhed:

Her er Tableau en sikker vinder da man her har mulighed for at gemme sine filer på egne servere i firmaet. Denne mulighed har Power BI ikke – her gemmes alt i skyen.

Konklusion:

Jeg er slet ikke i tvivl om at Tableau er en samlet vinder og det med mange længder. Det kan sammenfattes ret kort med at i Tableau starter du med at dit data og finder så ud af hvordan du mest visualiserer det. Power BI starter typisk med at vælge en visualisering og tilpasser så efter bedste evne data. Jeg er endnu ikke stødt på noget som Power BI kan som Tableau ikke kan væsentlig bedre, men er stødt på rigtig mange tid som Tableau kan, som Power BI endnu ikke er i stand til fx:

  • Vælge et specielt farve tema
  • Genkende en XLS fil (måtte gemme som XLSX for at få data loadet i Power BI!)
  • Hjælpe med at klargøre en “rodet” data-fil
  • Slå labels til der ikke overlapper
  • Hjælpe brugerne med at vise det ønskede – se bare de to eksempler på at samlet salg øverst. Hvorfor synes Power BI at der skal vises 10 decimaler??

Power BI

kokkehue Power BI

 

 

Tableau

kokkehuer Tableau

 

 

 

Prøv Tableau gratis

Prøv Power BI gratis

 

no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>